Opland Single Cask

Fatmodning av brennevin er stor kunst når den er gjort riktig. Samtidig er det ikke en eksakt vitenskap, og et godt resultat krever derfor en stor porsjon kunnskap og erfaring.

Med de to nyutgivelsene Opland Single Cask (no. 9356 og 10279) viser Arcus hvordan det skal gjøres.

Smak av fat

I tilfellet single cask har fatets egenkarakter mye å si for sluttproduktet. Samme utgangspunkt kan ende opp svært forskjellig etter modning på to ulike fat.

Det gjør også modningsreisen ekstra spennende og sluttproduktet svært eksklusivt.

Noen ganger treffer man blink. Sånn er det med de to fatene med nummer 10279 og 9356.

 

Opland i ny drakt

Kategorisjef i Arcus, Romain Jourdan, forteller stolt og engasjert om de to nye utgivelsene som skjer samtidig som Opland skal ut i verden og ta opp kampen med Whisky og Cognac.

Norsk fatmodnet akevitt er et kvalitetsstempel i brennevinsverdenen. Akevitten står på ingen måte tilbake for sine internasjonale konkurrenter. Det er det heller ikke vanskelig å se, lukte og smake når en får disse to nyvinningene mellom hendene.

Begge er resultat av henholdvis 8 og 11 års fatmodning. Den yngste har ligget på portvinsfat, mens 11-åringen har fått sin tid i franske cognacfat.

 

Begrenset opplag

Begge de to akevittene slippes naturlig nok i små partier. Det er jo kun snakk om to fat. 600 flasker av hver er gjort tilgjengelig. Vi spår at dette raskt blir revet bort fra hyllene.

For produktinfo trykk her for 10279 og her for 9356.

Logg inn