Gammel Opland utfordrer whisky og cognac

 

Hver måned presenterer vi en ny akevitt.

Først ut i rekken er bestselgeren og folkefavoritten Gammel Opland.

Den 28.2 slapp Arcus den store nyheten. Gammel Opland skal for alvor ut og erobre verden.
I nytt design, men med den samme kjente og gode kvaliteten inne i flasken. 

 

 

Laks, ost og kokkekunst har for lengst satt det nordiske kjøkkenet på kartet, og akevitten har inntatt noen av verdens beste barer i byer som Paris, Berlin og New York. Nå er tiden inne for en sterkere internasjonal satsning, og relanseringen av Gammel Opland markerer starten på dette.

– Ambisjonen med relanseringen er å etablere Gammel Opland som en premium merkevare i utlandet, i direkte konkurranse med eksklusive single malts eller cognac, sier konsernsjef i Arcus, Kenneth Hamnes.

 

Edle dråper til utlandet

Arcus er verdens største produsent av akevitt og står bak mange av de tradisjonsrike akevittene. Gammel Opland har lenge vært den mest populære akevitten blant nordmenn og har ligget helt i toppen av salgslistene til Vinmonopolet over flere år. Kenneth Hamnes er sikker på at Oplands runde og komplekse smak vil falle i smak også i utlandet.

– I tillegg til at akevitten har fått en renessanse i Norge, opplever vi økende interesse for akevitt i utlandet. Det er spesielt tyskere og amerikanere som har oppdaget den nordiske drikken, forteller han.

Den ekstra lange modningsprosessen på 24 måneder gir Gammel Opland en rund smak og kompleksitet som skiller seg ut fra andre akevitter. Mannen som har satt sin signatur på flasken, master blender Ivan Abrahamsen, mener Gammel Opland er en akevitt som bør nytes året rundt.

– Den lange modningstiden gir Gammel Opland en kompleks smakssammensetning. Mange forbinder akevitt og Gammel Opland med jul, men dette er en akevitt som kan nytes istedenfor cognac eller whisky. Og selvsagt er den god til tradisjonsmat og særlig lutefisk, sier han.

 

Den originale utgaven vil fortsatt ha navnet Gammel Opland i det norske markedet. I utlandet vil den bli lansert under navnet Opland.

 

Nytt design

For å gjøre Gammel Opland klar for utlandet, fikk det London-baserte og velrennomerte designbyrået Stranger and Stranger oppdraget med å gi den tradisjonsrike flasken et nytt ansikt. Byrået har tidligere laget design for anerkjente brennevinsprodusenter som Martini og Jack Daniels, men dette er første gang de har fått bryne seg på en akevittflaske.

– Dette var en helt unik mulighet for oss. Vi setter stor pris at Arcus ga oss kunstnerisk frihet til å gjøre det vi gjør best, nemlig å designe. Det er ikke alltid man får mulighet til å bruke kreativiteten sin på denne måten når man skal jobbe med tradisjonsrike og etablerte merker som Gammel Opland, forteller direktør i Stranger & Stranger, Ivan Bell.

Hele Gammel Opland-porteføljen, med Gammel, Edel og Single Cask-variantene, har fått nytt design. Flaskene har får et mer moderne utseende som skal treffe både nordmenn, og gamle og nye akevittelskere over hele verden. Samtidig beholder alle variantene mange av sine karakteristiske trekk, slik at Gammel Opland fortsatt føles kjent for alle dem som har et forhold til den folkekjære akevitten.

 

 

Opland-serien prydes også med en ny logo. Stjernen i midten er bygget opp av karvefrø.

 

 

Opland Edel Port

KR. 464,90

0,5 l – 41,5 % – Varenr.: 764102

Opland Edel Madeira

KR. 464,90

0,5 l – 41,5 % – Varenr.: 763602

Gammel Opland*

KR. 439,90

0,7 – 41,5 % – Varenr.: 1230301

Opland Single Cask 9356

KR. 649,90

0,5 l – 46,5 % – Varenr.: 822560

 

 

Logg inn